Πρώτη επίσκεψη στον καρδιολόγο

Πότε πρέπει να επισκεφτούμε για πρώτη φορά τον  καρδιολόγο?

 

  1. Σύσταση γιατρού – Εάν ο οικογενειακός γιατρός σας συστήνει να δείτε έναν καρδιολόγο, κάντε το, μην το καθυστερήσετε!!!
  2. Καρδιακός πόνος – Αυτό είναι λίγο δεδομένο. Μπορείτε να δείτε μια πλήρη λίστα των συμπτωμάτων καρδιακής νόσου παρακάτω. Αν έχετε αμφιβολίες σχετικά με το εάν εμφανίζετε ένα ύποπτο σύμπτωμα, ελεγχθείτε!!!
  3. Οικογενειακό ιστορικό – Αν κάποιος στην οικογένειά σας έχει ή είχε καρδιακά προβλήματα, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε έναν καρδιολόγο.
  4. Υψηλή χοληστερόλη – Όσο υψηλότερη είναι η συνολική χοληστερόλη, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος καρδιακής νόσου (επίπεδο χοληστερόλης 190 mg / dL ή υψηλότερο).
  5. Υψηλή αρτηριακή πίεση – Έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση ή υψηλή συστολική πίεση. Η φυσιολογική αρτηριακή πίεση είναι 120/80mmHg
  6. Είστε καπνιστής – Το κάπνισμα είναι ένας σοβαρός παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Μειώνει τη ροή του οξυγόνου στην καρδιά , βλάπτει τα κύτταρα του ενδοθηλίου των στεφανιαίων αγγείων, αυξάνει την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και την πήξη του αίματος,
  7. Διαβητικός – Δυστυχώς ο διαβήτης μπορεί να συμβάλει στην καρδιακή νόσο. Εάν εμφανίσετε συμπτώματα καρδιακών προβλημάτων και είστε διαβητικός, θα πρέπει να δείτε έναν καρδιολόγο.
  8. Δύσκολη εγκυμοσύνη, προεκλαμψία – Η προεκλαμψία είναι συχνά ένας συγκεκαλυμμένος παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις. Μια γυναίκα είναι πιο πιθανό να αναπτύξει καρδιακές παθήσεις είτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετά την εμμηνόπαυση.
  9. Όταν ξεκινάτε ένα νέο πρόγραμμα άσκησης – Είστε άνω των 40 ετών και ξεκινάτε ένα νέο πρόγραμμα άσκησης. Ένας καρδιολόγος μπορεί να ελέγξει την υγεία της καρδιάς σας και να σας συστήσει ασκήσεις που θα ήταν καλές για την καρδιά σας.
  10. Νόσος του στόματος – Το πιστεύετε ή όχι, η ασθένεια των ούλων (όπως περιοδοντίτιδα)κάποιες φορές σχετίζεται με καρδιαγγειακές παθήσεις.