ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ

31 Οκτωβρίου 2017

Είπα αυτή τη φορά να «ελαφρύνω» λίγο τη θεματολογία με κάτι χρήσιμο μεν αλλά πιο ευχάριστο. Θα διαπιστώσετε πόσο επικίνδυνες είναι τελικά κάποιες καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες για την καρδιά μας και την υγεία μας γενικότερα…. ελπίζω τα άρθρα μου να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τη σημαντική αξία της πρόληψης…..

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΛΑΤΙ …
Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλατιού μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση. Αλλά δεν συνειδητοποιούν όλοι ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να προκαλέσει σκλήρυνση και απόφραξη των αρτηριών σας, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: Νέα έρευνα έχει επίσης συνδέσει την παχυσαρκία με την υψηλή πρόσληψη νατρίου, ενώ μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι οι υπέρβαροι άνδρες με υψηλότερη κατανάλωση αλατιού είχαν 61% περισσότερη πιθανότητα να πεθάνουν από καρδιακές παθήσεις συγκριτικά με εκείνους που κατανάλωναν λιγότερο αλάτι.

1)Κονσερβοποιημένα λαχανικά

Αποτέλεσμα εικόνας για canned food
Τα λαχανικά μπορεί να αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο μιας δίαιτας φιλικής προς την αρτηριακή πίεση, αλλά όχι εκείνων που προέρχονται από κονσέρβα. Τα συντηρητικά και οι σάλτσες που διατηρούν τα λαχανικά μέσα στην κονσέρβα συσκευάζονται με νάτριο. Ψάξτε για επιλογές “χωρίς άλας” ή “χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο” και βεβαιωθείτε ότι ξεπλύνατε προσεκτικά τα λαχανικά σας πριν τα καταναλώσετε. Εξετάστε επίσης την περίπτωση των κατεψυγμένων λαχανικών ως «ανάλατη» επιλογή.

2)Αλλαντικά

Αποτέλεσμα εικόνας για deli sandwiches at home

 

Παρότι  το 48% των Αμερικανών προσπαθεί να μειώσει το νάτριο,  σύμφωνα με μελέτη της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας, σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί καταναλώνουν καθημερινά ένα σάντουιτς – μία από τις κορυφαίες πηγές αλατιού στην αμερικανική διατροφή. Σύμπτωση? Δεν νομίζουμε. Τα αλλαντικά και το τυρί είναι οι κύριοι ένοχοι, συνεισφέροντας περίπου 250mgr νατρίου ανά φέτα. Και ας είμαστε ρεαλιστές: όλοι χρησιμοποιούμε τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις φέτες από αυτά τα υλικά, που ισοδυναμούν με 1 gr αλατιού τη φορά! Η συνολική ποσότητα που πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά δε, είναι γύρω στα 3 gr!

3) Σάλτσα ντομάτας

Αποτέλεσμα εικόνας για hacer pasta de tomate
Μισό  φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας του εμπορίου περιέχει το σημαντικό ποσό των 830 mgr νατρίου. Θέλετε ζυμαρικά με τόσο αλάτι !?    Για να διατηρήσετε την αρτηριακή σας πίεση σε χαμηλά επίπεδα, αναζητήστε  σάλτσες τομάτας με λιγότερα από 350 mgr ανά μερίδα.

4) Κατεψυγμένα γεύματα

Αποτέλεσμα εικόνας για worst prepared foods
Τα κατεψυγμένα γεύματα μπορεί να είναι εύκολες επιλογές για κάποιον που δεν έχει χρόνο, αλλά είναι επίσης φορτωμένα με νάτριο. Ναι, ακόμη και οι υγιεινές επιλογές. Όταν βρίσκεστε στα  κατεψυγμένα, αναζητήστε γεύματα με λιγότερα από 500 mgr αλατιού ανά μερίδα.

5) Καρυκεύματα & Κέτσαπ

Αποτέλεσμα εικόνας για chinese name sound like police
Όταν πρόκειται για την  πίεση σας και την υγεία της καρδιάς σας, τα καρυκεύματα είναι σημαντικά. Για παράδειγμα η συσκευασμένη κάπαρη περιέχει πάνω από 200 mgr αλατιού ανά κουτάλι σούπας, ενώ το κέτσαπ που βάζετε  στις πατάτες σας έχει 167 mgr. Η μαγιονέζα επίσης δεν έχει καμία σχέση με τις σπιτικές βερσιόν (ελαιόλαδο και κρόκοι αυγών). Περιέχει υποκατάστατα αυγών, πολύ και όχι καλό λίπος – συνήθως σογιέλαιο από γενετικά μεταλλαγμένη σόγια-και εξαιρετικά πολλές θερμίδες.

6) Cottage τυρί

Αποτέλεσμα εικόνας για food for muscle strength
Παρόλο που  δεν έχει αλμυρή  γεύση, ένα φλιτζάνι από αυτό το τυρί  μπορεί να περιέχει μέχρι και 700 mgr αλατιού- σχεδόν περισσότερο από το ένα τρίτο της ποσότητας που θεωρητικά πρέπει να λαμβάνετε  σε μια ολόκληρη μέρα. Εάν πρόκειται να το διατηρήσετε   στο πρωινό σας, αλλάξτε το τουλάχιστον με κάτι  λιγότερο αλατισμένο. Ή καλύτερα, τρώτε ένα  ελληνικό γιαουρτάκι. Είναι ένα υποκατάστατο χαμηλού αλατιού, υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, και είμαστε μεγάλοι οπαδοί του.

 

 

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ ΣΑΣ …

Όταν έχετε περισσότερη χοληστερόλη στο αίμα σας δημιουργούνται αθηρωματικές πλάκες που μπορούν  να φράξουν τις αρτηρίες σας.  Μια δίαιτα υψηλή σε ορισμένους τύπους χοληστερόλης, όπως τα κορεσμένα και trans λιπαρά είναι υπεύθυνη για τις βουλωμένες αρτηρίες σας.  Τί είναι όμως τα τρανς λιπαρά; Πρόκειται για φυτικά έλαια που έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία και έχουν υδρογονωθεί. Έτσι μετατρέπονται από υγρά σε στερεά με μεγάλη ανθεκτικότητα στο χρόνο και χρησιμοποιούνται μαζικά στη βιομηχανία επεξεργασμένων τροφών και στα φαστφουντάδικα. Όταν τα τρώτε είναι σαν να ρίχνετε στο σώμα σας μηχανόλαδο. Επιπλέον αυξάνουν την κακή χοληστερόλη LDL και μειώνουν την καλή χοληστερόλη HDL. Γιατί τότε αυτή η Νέμεση χρησιμοποιείται τόσο μαζικά στη βιομηχανία τροφίμων; Είναι φθηνή πρώτη ύλη και αυξάνει τη διάρκεια  ζωής των τροφίμων στο ράφι. Σε πολλές χώρες – με πρωτοπόρο τη Δανία από το 2003 – έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα περιορισμού της χρήσης των τράνς λιπαρών.

 Διαβάστε παρακάτω για να δείτε τα πιο επικίνδυνα λιπαρά που τρώγονται στον πλανήτη.

1) Κρέμες καφέ

Αποτέλεσμα εικόνας για Non-dairy creamer
Οι παραδοσιακές κρέμες καφέ είναι πηγές trans-λιπαρών, που συχνά κρύβονται πίσω από τη λιγότερο γνωστή ονομασία τους: υδρογονωμένα λίπη. Τα υδρογονωμένα ή trans λιπαρά οξέα είναι ακόρεστα λιπαρά οξέα που δημιουργούνται κατά την επεξεργασία των φυτικών ελαίων στη βιομηχανία -στη φύση περιέχονται σε πολύ μικρές ποσότητες σε  γαλακτοκομικά και στο κρέας. Η χρήση των υδρογονωμένων λιπών στα επεξεργασμένα τρόφιμα έχει σαν αποτέλεσμα να διατηρούνται φρέσκα για περισσότερο καιρό, να έχουν πιο μεγάλο χρόνο ζωής και λιγότερο λιπαρή υφή. Τα τρανς λιπαρά έχουν δείξει ότι αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και μειώνουν τη μνήμη σε ενήλικες κάτω των 45 ετών – τρομακτικό πράγμα! Η συμβουλή μας: δοκιμάστε το τσάι! Μια ολλανδική μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έπιναν καθημερινά τρία  φλιτζάνια τσαγιού (γεμάτο με αντιοξειδωτικά) μείωσαν κατά 50% το  κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου.

2)Κατεψυγμένες πίτες(γλυκά)

Αποτέλεσμα εικόνας για Πίτα
Κατεψυγμένα επιδόρπια (γλυκά) μια από τις πιο ισχυρές πηγές trans-λιπαρών στο σούπερ μάρκετ. Μια δεκαετή μελέτη 80.000 γυναικών βρήκε μια θετική συσχέτιση μεταξύ των καρδιακών παθήσεων και της κατανάλωσης τροφίμων που περιέχουν trans λιπαρά οξέα!!! Συνεπώς μείνετε μακριά από αυτά και θα σας ευγνωμονούν η καρδιά σας και η περιφέρεια σας!

3)Παγωτά

Αποτέλεσμα εικόνας για chocolate ice cream hd

Ένας υγιής ενήλικας δεν πρέπει να καταναλώνει περισσότερο από 300 gr χοληστερόλης την ημέρα. Ένα φλιτζάνι παγωτό συνήθως περιέχει περισσότερο από το ένα τρίτο της  καθημερινής σας πρόσληψης (130 γραμμάρια!) – και το ίδιο ισχύει και για πολλές  άλλες  κρεμώδεις, δροσερές λιχουδιές. Για να επιδοθείτε σε κάτι παγωμένο που δεν  πειράζει  την καρδιά σας, φτιάξτε παγωτό μπανάνας. Κόψτε   δύο μπανάνες και τοποθετήστε τις στο ψυγείο  για να  παγώσουν τη νύχτα. Την επόμενη μέρα,  ανακατέψτε τις  καλά με λίγο γάλα και βούτυρο αμυγδάλου μέχρι το μείγμα να φτάσει σε μια σύσταση που μοιάζει με παγωτό. Κομμάτια  μαύρης σοκολάτας κάνουν μια νόστιμη επίστρωση για το παγωτό σας, όπως και τα σμέουρα (raspberries) – ένα ισχυρά υγιεινό για την καρδιάς σας φαγητό. Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές  ίνες, όπως τα σμέουρα, έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τα επίπεδα κακής χοληστερόλης στο αίμα.

4)Τηγανιτό κοτόπουλο

Αποτέλεσμα εικόνας για piernas de pollo empanizadas

Το στήθος κοτόπουλου στη σχάρα είναι μια από τις 29 καλύτερες πρωτεΐνες για απώλεια βάρους, αλλά όταν κρατάτε το δέρμα (την πέτσα)και το τηγανίζεται με αυτό, αλλάζει η διατροφική αξία του γεύματός σας . Στην πραγματικότητα, 115 γραμμάρια τηγανισμένου κοτόπουλου με το δέρμα του έχει τόση χοληστερόλη, όπως 11 λωρίδες τηγανισμένου μπέικον! Κάντε στην καρδιά σας τη χάρη και επιλέξτε ένα πιο υγιές κομμάτι πουλερικών!

5)Μαργαρίνη

Αποτέλεσμα εικόνας για ‫کره خوراکی‬‎
Τα εναλλακτικά βουτύρου όπως η μαργαρίνη συχνά παρασκευάζονται με μερικώς υδρογονωμένα έλαια, μία από τις πιο κοινές πηγές trans-λιπαρών ουσιών. Μπορεί να έχετε ακούσει ότι αυτός ο τύπος λίπους συνδέεται με καρδιακές παθήσεις, αλλά αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι μπορεί επίσης να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος κάνοντας το δέρμα πιο ευάλωτο στην υπεριώδη ακτινοβολία. Αποφύγετε αυτό το τρόφιμο υψηλής χοληστερόλης και χρησιμοποιήστε   ελαιόλαδο που είναι υγιές  ή μικρές ποσότητες βόειου λίπους.

 

6)Μπισκότα

Αποτέλεσμα εικόνας για Μπισκότο

Άσχημα τα νέα για τα τα βιομηχανοποιημένα αρτοσκευάσματα όπως μπισκότα, κουλούρια, cookies, κρουασάν, κριτσίνια, πραγματικές διατροφικές βόμβες, γεμάτες με trans-λιπαρά, 100%  θερμίδες, σάκχαρο εκτός ελέγχου, κακό ενεργειακό προφίλ, μικρή ικανότητα κορεσμού . Παρότι μπορεί να αναγράφεται στην ετικέτα τους ότι περιέχουν “0% λιπαρά” στην πραγματικότητα κάποια από αυτά  περιέχουν ίχνη ενός επικίνδυνου λίπους, το υδρογονωμένο σογιέλαιο.

 

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ  ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΟ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ …

Η διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας σε χαμηλά επίπεδα ακόμα κι εάν έχετε ήδη διαβήτη, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων. Εκτός από τα γλυκά  υπάρχουν πολλά άλλα τρόφιμα που ίσως δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να  επηρεάζουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε.

1)Άσπρο ρύζι

Αποτέλεσμα εικόνας για small white things in soup
Ενώ οι κόκκοι ρυζιού ολικής αλέσεως μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακές παθήσεις κατά 20 % σχεδόν , οι επεξεργασμένοι κόκκοι έχουν την αντίθετη επίδραση στην υγεία σας. Στην πραγματικότητα, σε μια μελέτη άνω των 350,00 ατόμων που έτρωγαν λευκό ρύζι  παρατηρήθηκε ότι υπήρχε μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν  διαβήτη τύπου 2 .  Δεν  μπορούμε να πούμε ότι  σοκαριστήκαμε .

2)Ανάμεικτοι καφέδες

Αποτέλεσμα εικόνας για caramel cocoa cluster frappuccino review
Προειδοποίηση: Οι ανάμεικτοι καφέδες με σιρόπι, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος και άλλες γαρνιτούρες μπορούν να περιέχουν τόσες θερμίδες και λιπαρά όσες έχει το μιλκσέικ. Όχι μόνο η υπερφόρτωση ζάχαρης μπορεί να αυξήσει τη γλυκόζη του αίματος, αλλά και η καφεΐνη μπορεί επίσης να αυξήσει τα επίπεδα της αρτηριακής σας πίεσης – ένας συνδυασμός που είναι λιγότερο από ιδανικός ,αν προσπαθείτε να αποφύγετε τον διαβήτη και τις καρδιακές παθήσεις. Για να παραμείνετε υγιείς, χρησιμοποιείστε  γάλα και κανέλα, ένα μπαχαρικό που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το σάκχαρο στο αίμα σας.

3)Κινέζικο delivery

Αποτέλεσμα εικόνας για best thing to order from chinese restaurant

Χάρη στις ζαχαρωμένες σάλτσες τους και τα τηγανητά τους φαγητά , όπως το κοτόπουλο με σουσάμι ή  το γλυκόξινο χοιρινό, είναι γεμάτα με θερμίδες, λίπος, νάτριο και υδατάνθρακες. Οι ειδικοί λένε ότι αυτός ο συνδυασμός διατροφικών συστατικών μπορεί να αυξήσει δραματικά το σάκχαρο του αίματος και να το διατηρήσει αυξημένο μακροχρόνια! Για να διατηρήσετε τα επίπεδα της γλυκόζης σας υπό έλεγχο, χωρίς να απαρνηθείτε   τις αγαπημένες σας γεύσεις  παραγγείλετε λαχανικά στον ατμό και  πρωτεΐνες της επιλογής σας και ζητήστε την αγαπημένη σας σάλτσα ξεχωριστά στο πλάι. Έτσι προσθέτοντας μια  με δύο κουταλιές της σούπας  από αυτή , θα βελτιώσετε την υγιεινή του πιάτου σας κατά δέκα φορές!!

4)Ντόνατς κανέλας

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρολό κανέλας
Όλα  τα  γλυκά είναι νάρκες ζάχαρης και υδρογονανθράκων, αλλά τα ντόνατς κανέλας μπορεί να είναι από τα  χειρότερα του είδους. Σκεφτείτε το εξής: Ένα κλασικό ντόνατς  έχει 880 θερμίδες, 127 γραμμάρια υδατάνθρακες και 58 γραμμάρια ζάχαρης – κάτι που θα βρείτε σε 10 μπισκότα. Υπάρχουν τόσοι πολλοί καλύτεροι τρόποι για να ξεκινήσετε το πρωινό σας.

 

5) Μπέικον και λουκάνικο

Αποτέλεσμα εικόνας για foods that start with g

Το μπέϊκον και το λουκάνικο που απολαμβάνετε για πρωινό, ή και για  μεσημεριανό μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή σας. Πως? Πολλά από αυτά τα κρέατα περιέχουν νιτρικά άλατα,( συντηρητικά  προστατευτικά έναντι του κινδύνου αλλαντίασης και αυτά που τους προσδίδουν το ζωντανό κόκκινο χρώμα) τα οποία μετατρέπονται στο στομάχι μας στις καθόλου αθώες νιτροζαμίνες  και τα οποία παρεμποδίζουν τη φυσική ικανότητα του σώματος να επεξεργάζεται τη ζάχαρη, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη. Εάν αυτό δεν ήταν αρκετά κακό, τα περισσότερα επεξεργασμένα  κρέατα φορτώνονται επίσης με νάτριο, το οποίο προκαλεί κατακράτηση υγρών και κατά συνέπεια αύξηση της πίεσής σας. Αν το κρεατοσκεύασμα καπνισθεί δε, θα σχηματισθούν επιπλέον και καρκινογόνοι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες. Τι θα λέγατε για ένα καπνιστό λουκάνικο?

 

 

 

 

ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ  ΑΥΞΗΣΗ ΒΑΡΟΥΣ …

Η παχυσαρκία και η κοιλιακή παχυσαρκία συνδέονται  με καρδιαγγειακές παθήσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή όσο περισσότερο λίπος  αποθηκεύεται στην κοιλιά σας, τόσο υψηλότερη γίνεται η αρτηριακή σας πίεση, το σάκχαρο του αίματος και τα επίπεδα χοληστερόλης (μεταβολικό σύνδρομο). Ανακαλύψτε μερικές από τις τροφές που αυξάνουν περισσότερο την  κοιλιακή παχυσαρκία.

1)Κύβοι (ζωμοί) λαχανικών ή ζωικοί

Αποτέλεσμα εικόνας για dado da brodo

Όταν στη σούπα προσθέσουμε ζωμό που γίνεται με σπιτικά υλικά ή χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, προκύπτει είναι ένα υγιές, ελαφρύ γεύμα. Κάντε το ίδιο  με ένα κύβο του εμπορίου ,  και θα χαρίσετε  στον εαυτό σας ένα πιάτο εντελώς διαφορετικής διατροφικής αξίας,  που θα ξεχειλίζει από γλουταμινικό μονονάτριο. Το γλουταμινικό μονονάτριο είναι ένας παράγοντας γεύσης που αυξάνει την όρεξη και λέει στο σώμα να εκκρίνει περισσότερη   ινσουλίνη, την ορμόνη αποθήκευσης λίπους. Περιττό να πούμε ότι η τακτική κατανάλωση αυτών των υλικών μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση περιττών κιλών στο σώμα σας.

2)Πατατάκια

Αποτέλεσμα εικόνας για Πατατάκι

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Χάρβαρντ, τα τσιπς είναι ένα από τα χειρότερα τρόφιμα. Δεν είναι μόνο γεμάτα με κορεσμένα λιπαρά, τα οποία προκαλούν διάταση του εντέρου σας, αλλά και με αλάτι –  ένα ακόμα συστατικό που συνδέεται με καρδιαγγειακές παθήσεις όταν καταναλώνεται σε υπερβολικό βαθμό. Μελέτη  του Χάρβαρντ, έδειξε ότι η καθημερινή  κατανάλωση τσίπς  ήταν υπεύθυνη για την προσθήκη σχεδόν δύο κιλών στους συμμετέχοντες κάθε τέσσερα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι αν κόψετε τα τσιπς, θα χάσετε περισσότερο από μισό κιλό λίπους από την κοιλιάς, ακόμα κι αν δεν αλλάξετε τίποτα άλλο από τη διατροφή σας.

3)Όλα τα αναψυκτικά ανθρακούχα και μη , είτε είναι με ζάχαρη είτε με συνθετικά γλυκαντικά (διαίτης)

Αποτέλεσμα εικόνας για drinks that causes tooth decay

Περιέχουν τόνους από ζάχαρη (ακόμη χειρότερα είναι τα τεχνητά γλυκαντικά),πολλά τεχνητά χρώματα και συνήθως  καφεΐνη.
Τα ανθρακούχα επί πλέον αποτελούν ευθεία απειλή για την οστική πυκνότητα και ιδίως αυτά που περιέχουν επιπρόσθετα φωσφορικό οξύ.
Τα περισσότερα αναψυκτικά περιέχουν πολλές θερμίδες και όπως είναι αναμενόμενο πολύ υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Έχουν στενές σχέσεις με το διαβήτη. Μάθετε στα παιδιά σας να τα αποφεύγουν και στρέψτε τα σε φυσικούς χυμούς. Εάν πίνετε coca  cola διαίτης καθημερινά, ανταλλάξτε την   με ένα μπουκάλι νερό αρωματισμένο με  φρέσκα εσπεριδοειδή (είναι πιο γευστικό και απλό). Γιατί νερό; Σύμφωνα με τους ερευνητές, η κατανάλωση πέντε ή περισσότερων φλιτζανιών νερού καθημερινά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων έως και 60%!

4)Τυρί

Αποτέλεσμα εικόνας για τυρι

 

Το τυρί είναι η μοναδική μεγαλύτερη  πηγή κορεσμένων λιπαρών στην αμερικανική διατροφή. Και σε αντίθεση με άλλα λίπη, τα κορεσμένα  είναι πιο πιθανό να αποθηκευτούν στο στομάχι. Μειώστε  τη μοτσαρέλα και το τσένταρ για να απομακρύνετε το λίπος από την κοιλιά σας και να διατηρήσετε την σωστή λειτουργία της καρδιάς σας.

5)Πίτσα

Αποτέλεσμα εικόνας για share pizza

Στην πραγματικότητα, η πίτσα είναι η δεύτερη  μεγαλύτερη πηγή κορεσμένων λιπαρών στην αμερικανική διατροφή, και  περισσότερες από μία φέτες διοχετεύουν στις αρτηρίες σας τη  μισή ποσότητα της συνολικής καθημερινής  χοληστερόλης που θα πρέπει να καταναλώνετε. Για να διατηρήσετε την υγεία σας και το πάχος σας υπό έλεγχο,  φάτε μόνο μια φέτα και  συνδυάστε τη  με μια σπιτική σαλάτα . Αυτό είναι πολύ καλύτερο από το να επιστρέψεις για  δεύτερο και τρίτο κομμάτι από αυτή την  ανθυγιεινή διατροφή.

6)Τηγανιτές πατάτες

Αποτέλεσμα εικόνας για french fries food

Αντιμετωπίστε  τις τηγανιτές πατάτες ως μια τριπλή απειλή για την υγεία της καρδιάς σας. Όχι μόνο μας γεμίζουν με  υδατάνθρακες που μπορούν να αυξήσουν το σάκχαρο του αίματός σας, αλλά είναι  γεμάτες με λίπος και αλάτι. Επίσης   έχουν πολύ μεγάλες ποσότητες καρκινογόνου ακρυλαμιδίου. Έχουν παρά πολλές θερμίδες . Μια μερίδα των 170gr έχει 540 θερμίδες. Η μικρή ικανότητα κορεσμού τους μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη 20 ετών του Harvard διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν τακτικά τηγανητές πατάτες κέρδισαν περισσότερο από τρία κιλά σωματικού βάρους μέσα σε  τέσσερα χρόνια.

7)Μπριζόλες

Αποτέλεσμα εικόνας για steak on cutting board

Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση των σωστών τεμαχίων βοείου κρέατος μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την κοιλιακή παχυσαρκία, αρκεί όμως να επιλέξετε το λάθος κομμάτι και το δείπνο σας θα μπορούσε να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα στην εικόνα σας. Το  Rib eye, και το T-bone  είναι τα πιο λιπαρά κομμάτια του ζώου που μπορούν να οδηγήσουν σε κοιλιακή παχυσαρκία εάν καταναλώνονται ταχτικά. Απευθυνθείτε στα  κορυφαία φιλέτα (κόντρα ή κιλότο)  για να διατηρήσετε  επίπεδους τους  κοιλιακούς σας και να κρατήσετε την καρδιά σας σε άριστη κατάσταση.

8)Χυμοί φρούτων

Αποτέλεσμα εικόνας για suco detox de uva

Είναι φυσικοί, γεμάτοι με βιταμίνη C! Τι δεν πάει καλά λοιπόν?  Ενώ  ο 100 % φυσικός χυμός φρούτων είναι  καλύτερη επιλογή από ότι τα  ποτά, εξακολουθεί να περιέχει έως και 36 γραμμάρια ζάχαρης ανά φλιτζάνι. Επιπλέον πολλά από τα γλυκαντικά των χυμών προέρχονται από την φρουκτόζη , υπεύθυνη για την κοιλιακή παχυσαρκία. Συνεπώς καλύτερα να γεμίσετε  το ποτήρι σας με αναζωογονητικό νερό και  προσθέστε  φρέσκα μούρα .Γιατί μούρα; Τα μούρα, τα σμέουρα (raspberries) και οι φράουλες είναι  ισχυρές πηγές σαλικυλικού οξέος – συστατικό της ασπιρίνης και βασικό φάρμακο των καρδιοπαθών – κάνοντάς τα  μερικές από τις αγαπημένες μας συνήθειες για την υγεία της καρδιάς μας.

 

 

Posted in Blog by Efi Athanasopoulou